Cuma, Kasım 12, 2010

Aranjman Yapımı ve Masa Süslemesi

Aranjman masalarda oldukça hooş görüntüler oluşturan bir aksesuardır. Çeşitli çiçeklerle düzenlemeler yapılarak iç mekanlarda değişik bir hava yaratılabilir. Aranjman yapımı zor olmadığından yaratıcılığımıızı el becerimizle birleştirerek değişik figürler ortaya çıkarabiliriz.
Çiçek
Çiçek
Aranjmanı yapmadan önce koyacağınız kabı ve yeri iyi tespit etmeniz gerekmektedir. Yemek masası aranjmanlarını mümkün olduğunca alçak tutmak faydalı olacaktır, böylece masada oturan kişilerin birbirlerini görmesi daha kolay olacaktır.
Çiçek konulacak kabın iyi tesbit edilmesi gerekmektedir, uzun boylu çiçeklere uzun boylu vazo; kısa boylu çiçeklere kısa boylu vazo; dolgun tarzda yapılacak olan aranjmanlara geniş vazo kullanılması faydalı olacaktır. Kısacası çiçeğin büyüklüğü uzunluğu ve hacmi çiçeğin konulacağı kapla orantılı olmalıdır.
Arguman
Arguman
Çiçekleri koymadan önce kaba konulacak suyun miktarını iyi tespit etmek gerekmektedir. Aksi takdirde fazla konulacak su her çiçek için fayda getirmez, örneğin gerbera gibi çiçekler fazla su içinde tutulmamalıdır. Kabın ¼ in su ile dolu olması bu çiçek için yeterli olacaktır.
Aranjman yaparken dikkat edilecek bir husus da kullanılan çiçeklerin birbirleriyle uyumudur. Çiçeklerin renkleri, boyları, büyüklükleri, yetiştiği iklim önemli olan noktalardır. Örneğin, tropik çiçeklerle bu çiçeklere uyumlu olabilecek diğer çiçekler kullanılmalıdır.
Evinize gelen buketlerin altında sarılı olan folyo kağıtlarını kaba koymadan önce çıkartmalısınız. Aksi takdirde suyun altında oluşucak bakterilerin bu kağıdın içinde saklanabileceğini ve çiçeğin suyunu değiştirseniz dahi bu bakterilerin orada korunacağını unutmayın.
Previous Post
Next Post

About Author

0 yorum: